A+ R A-

Roadmobiel officieel op weg naar ladder- en steigertoppers

Na enkele pilot-projecten en met een compleet ingerichte organisatie voor een vlotte en professionele ondersteuning, is de roadshow ‘Op zoek naar ladder- en steigertoppers’ deze week officieel van start gegaan. Huub Scholtz, directeur van het Hoofdbedrijfschap Ambachten (HBA) reikte de sleutel van de ‘roadmobiel’ uit aan Marcel Koerts van Opleidingsbedrijf VSB, Ad Verhoeven (SBD) en Dies Meurs (VLOK).De start vond plaats op het terrein van het Opleidingsbedrijf VSB en Schilderscool in Rotterdam, waarvoor bijzondere dank gold voor de heren Koerts en Van der Geest.

De roadshow ‘Op zoek naar ladder- en steigertoppers’ is een initiatief van het Platform Preventie Valgevaar van het HBA. Deze mobiele instructiewagen kan worden ingezet om voorlichting te geven over het veilig werken op hoogte en het voorkomen van valgevaar. De roadshow kan het hele jaar worden aangevraagd via de website www.veiligopdehoogte.nl. VSB-leden stellen materieel beschikbaar De leden van de VSB, in het bijzonder de Commissie Ladders en Rolsteigers, hebben belangeloos ladders, trappen en rolsteigers ter beschikking gesteld. Altrex, Skyworks, Custers, Dirks Kimmaterialen en in een latere fase ASC Group en Layher leveren professionele arbeidsmiddelen die instructies over het veilig werken op hoogte mogelijk moeten maken.

Tijdens de officiële start van de Roadshow werd door Addo Kraan van het Opleidingsbedrijf VSB een instructie verzorgd voor een groep gemotiveerde leerlingen van de Schilderschool over het veilig monteren van aluminium rolsteigers. Leidraad daarbij was de VSB flyer “Veilig werken met de rolsteiger”. Kennisplein Veilig op de hoogte Via de website www.veiligopdehoogte.nl worden gebruikers van arbeidsmiddelen en opdrachtgevers geïnformeerd over de laatste stand van zaken inzake wet- en regelgeving, normen, A-bladen, informatieve flyers, producten, diensten en voorlichtingsactiviteiten. Maandelijks wordt de portal bezocht door gebruikersgroepen zoals schilders, dakdekkers, metselaars, voegers, schoonmakers, gevelreinigers, glazenwassers en installateurs. Aan het digitale Kennisplein kunnen leveranciers deelnemen van producten, deskundigheid en diensten die bijdragen aan het veilig werken op hoogte.

Meer informatie: www.veiligopdehoogte.nl.
VSB | Postbus 190 | 2700 AD Zoetermeer | Zilverstraat 69 | 2718 RP Zoetermeer | T: 088-400 84 58 | F: 088-400 84 01 | E: info@vsb-online.nl | I: www.vsb-online.nl