A+ R A-

Bouwradius

Bouwradius Training & Advies verzorgt trainingen voor alle lagen binnen het bouwbedrijf: bouwplaatspersoneel, middenkader en hoger kader. Van bijscholingscursussen op de bouwplaats tot managementtrainingen in een inspirerende omgeving. Maatwerktrainingen zorgen voor een doorlopende vernieuwing van het cursusaanbod. 

Met een kwalitatief hoogwaardig programma van cursussen, trainingen én bedrijfsadvisering ondersteunt Bouwradius Training & Advies werkgevers en werknemers in de bouw bij hun ontwikkeling. Daarbij kan worden gerekend op korte en praktische, hoogstaande vak- en functionele trainingen, die op korte termijn door digitalisering nog effectiever en efficiënter ingericht zullen worden. 
Bouwradius is erkend voor de opleidingen voor Monteur en 1e Monteur.

Meer informatie: www.bouwradius.nl
 

t Web

t WEB is in ruim 20 jaar uitgegroeid tot een van de grootste opleiders van Nederland. Het geven van eerlijke, praktische adviezen combineren we met een groot aanbod van opleidingen op het gebied van arbeidsomstandigheden, veiligheid en milieu.

De kracht van t Web zit in de persoonlijke aandacht voor de klant: het bedrijf biedt een totaalpakket van praktisch toepasbare opleidingen en adviezen, met een hoge mate van flexibiliteit.Ook als het gaat om aansprakelijkheid van uw medewerkers en uzelf, op het gebied van veilig en verantwoord werken, is ’t WEB de juiste partner. Veiliger, efficiënter en kostenbesparend werken aan uw top-bedrijf.

t Web is door VSB erkend voor alle cursussen met SOG-kwalificatie gerelateerd aan werken op hoogte.

Meer informatie: www.tweb.nl 

S.A. Safety & Training Consultants

SA Safety & Training Consultants is een jong dynamisch en flexibel cursusinstituut. De cursussen/opleidingen worden in het gehele land worden georganiseerd.

SA Safety & Training Consultants is erkende opleider voor Hulpmonteur Steigerbouw, Monteur Steigerbouw en 1e Monteur Steigerbouw.

Daarnaast is SA Safety & Training Consultants gespecialiseerd in het opzetten van ISO-9000, VCA/VCU systemen, het uitvoeren van inspecties op bouwlocaties en het keuren van diverse bedrijfsmiddelen.

Zie ook: www.sasafety.nl

Erkende opleiders

De scholingsstructuur voor de steigerbouw is vernieuwd. Achtergrond is de update van de Richtlijn Steigers, die op 1 oktober 2013 van kracht werd. De nieuwe structuur richt zich op het aantoonbaar maken van de vakbekwaamheid van steigermonteurs. 

De branche heeft bepaald dat zowel in het voortraject als in het natraject bewaking van de kwaliteit noodzakelijk is. In dat kader hanteert de VSB een verlicht auditsysteem voor opleiders die cursorisch opleiden. 

Hieronder worden de organisaties genoemd die inmiddels zijn erkend als opleider.

DELTA Safety Training

DELTA Safety Training, actief sinds 1992, is een onafhankelijk en flexibel opleidingsinstituut met een breed  aanbod van praktijkgerichte cursussen en opleidingen. Haar opdrachtgevers zijn bedrijven uit vele branches, waaronder de industrie, petrochemie, de bouw en de Offshore/Maritieme wereld.

Cursus op maat

U kunt bij DELTA Safety Training zelf bepalen of u een een korte cursus of een volledige opleiding wenst. Mede omdat DELTA zelf haar lesstof ontwikkelt, kan zij elke cursus op maat voor u ontwikkelen. Ook kunt u zelf  'maatwerk' aanvragen.

Flexibel

De kracht van DELTA is de flexibiliteit. Op korte termijn kan personeel worden opgeleid. Handig, zeker als er even wat minder werk is of als de weersomstandigheden niet mee willen werken. DELTA geeft opleidingen zowel op haar centrum te Rotterdam, als op iedere andere geschikte locatie binnen of buiten Nederland.

Leveringsprogramma

 • VCA,
 • BHV,
 • Veilig Werken,
 • Steigerbouw,
 • Asbest,
 • Industriële Reiniging,
 • Offshore / Maritiem.

Meer informatie: www.deltasafety.nl/

Scaffolding Training Europe BV

Scaffolding Training Europe (S.T.E.) is een trainingsinstituut met jaren lange ervaring binnen alle sectoren van de bedrijfstak: ‘Veilig Werken op Hoogte’. Als doel is gesteld het bevorderen van de veiligheid binnen al deze sectoren. Deze doelstelling geeft gehoor aan de vraag vanuit de praktijk en de wettelijk gestelde eisen. De door S.T.E. aangeboden beroepsopleidingen voldoen aan de wettelijke eisen van deskundigheid en aan de Internationale Norm: ISO 17024 (Voorheen EN 45013).

De bijbehorende opleidingsprogramma's zijn vastgelegd in eindtermen en worden waar nodig aangepast en bewaakt door een onafhankelijke, internationale waarborgcommissie welke onder strikt toezicht staat van de Raad voor Accreditatie. 

Scaffolding Training Europe erkend als opleider in het kader van de nieuwe scholingsstructuur steigerbouwvoor de functies
 • Hulpmonteur,
 • Monteur
 • 1e Monteur Steigerbouw

Doelstelling

Om de eerder genoemde doelstelling te realiseren, verzorgt S.T.E. complete, al dan niet bedrijfsspecifieke, training- en scholingsprogramma’s opgebouwd uit theorie en praktijk. De programma’s zijn bestemd voor alle sectoren die direct of indirect betrokken zijn bij ‘Veilig Werken op Hoogte’. Tot de doelgroep behoren o.a.:
 • Steigerbouwers;
 • Steigerinspecteurs;
 • Steigergebruikers in alle voorkomende sectoren;
 • Inspecteurs die wettelijke en periodieke veiligheidskeuringen uitvoeren;
 • Alle beroepsgroepen die te maken hebben met 'Veilig Werken op Hoogte'.
   

Uitvoering

De opleidingen worden uitgevoerd aan de hand van lesprogramma's waarvan de leerdoelen volledig zijn toegesneden op de vanuit het bedrijfsbeleid en/of de wetgeving voortvloeiende behoefte.


Veilig werken op hoogte is een vak!

Benadrukt mag worden dat S.T.E. een onafhankelijk trainingsinstituut is dat op nationaal en internationaal niveau de mogelijkheid biedt om ‘Veilig Werken op Hoogte’ als vak te leren. Bij voldoende resultaat ontvangen deelnemers een (vakbekwaam) persoonscertificaat waarmee ter zake deskundigheid kan worden aangetoond en juridische dekking is verzekerd.

Meer informatie: www.trainingscaffolding.com
VSB | Postbus 190 | 2700 AD Zoetermeer | Zilverstraat 69 | 2718 RP Zoetermeer | T: 088-400 84 58 | F: 088-400 84 01 | E: info@vsb-online.nl | I: www.vsb-online.nl